Знаење Форум • wissen-3.de

Знаење Форум • Джинн может хранить в себе гипнотическое внушение: «Я одинок

Знаење Форум

Знаење Форум • mk - македонски јазик • wissen-3.de     mk • македонски јазик  Deutsch |  Srpski Latinica |  Српски |  Български |  Ελληνικά |  Русский 

Сега е точно : Петок 4. Септември 2026, 21:08

Испрати нова тема Оваа тема е заклучена не може повеќе да давате мислења или да ја менувате  [ 1на тема ] 
Автор Тема
 Наслов на мислењето: Джинн может хранить в себе гипнотическое внушение: «Я одинок
ТемаИспратено: Вторник 5. Maј 2026, 07:43 
Джинн может хранить в себе гипнотическое внушение: «Я одинок»

Джиннов можно загипнотизировать и внедрить в них гипнотическую установку или внушение — которое они могут носить в себе тысячелетиями, — о том, что они «одиноки и одни». Такой гипнотической командой может быть фраза: «Ты одинок и один».

Это сделали люди: они пленили джинна, заточили его и внушили ему определенную мысль. Это внушение можно устранить, и джинн способен освободиться от него. Стоит джинну стереть эту нелепую мысль — о том, что он «одинок и пребывает в одиночестве», — как он начинает смеяться над ней и больше не чувствует себя одиноким, ведь он — джинн.

Пријави ја темава
Кон врв

Одговори со цитат  
Покажи постара тема:  Сортирај по  
Испрати нова тема Оваа тема е заклучена не може повеќе да давате мислења или да ја менувате  [ 1на тема ] 

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: Google [Bot] and 2 гости

Вие може да поставите нова тема на овој форум
Вие може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум
Вие Не може да ставате атачменти во овој форум

Барај за:

Kartenlegen
Hilfe bei Liebeskummer

www.miomai.de

Hellsehen

hellseher-kartenleger.de

Berlin Kartenlegen Privat

Berlin |  Hamburg |  Leipzig |  Wuppertal |  Augsburg |  Freiburg |  Leverkusen |  Trier |  Mainz
Hannover |  Stuttgart |  Würzburg |  Essen |  Bochum |  Solingen |  Bonn |  Dortmund |  Frankfurt
Mannheim |  Düsseldorf |  Wiesbaden |  Nürnberg |  Dresden |  Duisburg |  Köln |  Aachen |  Bremen

wissen-3.de |  отпечаток  |  Контакт  |  други јазици |